Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/doubleyou/domains/doubleyoudigital.nl/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/doubleyou/domains/doubleyoudigital.nl/public_html/wp-content/plugins/fetch_url_links/fetch_url_links.php on line 237
Hoe je een goede indruk maakt tijdens een netwerkborrel
Selecteer een pagina

Netwerken is een belangrijk onderdeel van het zakendoen. Tijdens netwerkevenementen, zoals borrels, heb je de kans om nieuwe mensen te ontmoeten en waardevolle connecties te leggen. Maar hoe zorg je ervoor dat je een goede indruk maakt tijdens een netwerkborrel? In dit artikel delen we enkele tips die je kunnen helpen om indruk te maken en waardevolle connecties te leggen. We geven je ook een aantal tips hoe je je het beste kunt kleden als je naar een netwerkborrel gaat.

Dress to impress

Zorg ervoor dat je gepast gekleed bent en dat je er professioneel uitziet bij een netwerkborrelDe manier waarop je eruit ziet, kan een grote impact hebben op de eerste indruk die je achterlaat tijdens een netwerkborrel of bedrijfsuitje. Zorg ervoor dat je gepast gekleed bent voor de gelegenheid en dat je er professioneel uitziet. Het dragen van gepaste kleding laat zien dat je serieus bent over je werk en dat je de tijd en moeite hebt genomen om jezelf goed te presenteren. Doe dus wat onderzoek voordat je naar de netwerkborrel gaat en kijk wat de passende kleding is voor het evenement.

We hebben de volgende tips voor je samengesteld als je naar een netwerkborrel gaat

Kies voor nette en professionele kleding

Als je naar een netwerkborrel gaat, is het belangrijk om nette en professionele kleding te dragen. Dit betekent dat je geen spijkerbroek en sneakers moet dragen. Kies in plaats daarvan voor een nette broek of rok en een blouse of overhemd. Draag bij voorkeur een jasje of blazer om je outfit af te maken.

Pas je kleding aan de dresscode aan

Sommige netwerkborrels hebben een specifieke dresscode. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de dresscode voordat je naar de netwerkborrel gaat en pas je kleding hierop aan. Als er geen specifieke dresscode is, kies dan voor nette en professionele kleding zoals hierboven beschreven.

Houd het simpel

Je hoeft niet over-the-top gekleed te gaan voor een netwerkborrel. Houd je outfit simpel en elegant. Draag geen opvallende of afleidende accessoires of kledingstukken. Dit kan de aandacht afleiden van waar het echt om gaat: het netwerken.

Zorg voor een verzorgd uiterlijk

Zorg ervoor dat je er verzorgd uitziet. Besteed aandacht aan je haar en make-up en zorg ervoor dat je kleding schoon en gestreken is. Dit laat zien dat je aandacht besteedt aan details en dat je serieus genomen wilt worden.

Draag comfortabele schoenen

Een netwerkborrel kan lang duren en je zult waarschijnlijk veel staan en rondlopen. Draag daarom comfortabele schoenen. Dit betekent niet dat je sneakers moet dragen, maar kies voor nette schoenen die ook comfortabel zitten.

Wees actief en initiatiefrijk

Netwerken gaat niet alleen om het ontmoeten van nieuwe mensen, maar ook om het actief deelnemen aan gesprekken en het nemen van initiatief om contact te leggen met anderen. Wees niet bang om op anderen af te stappen en begin een gesprek. Stel jezelf voor en vraag naar de achtergrond van de persoon. Op deze manier laat je zien dat je geïnteresseerd bent in de ander en dat je openstaat voor nieuwe connecties.

Wees authentiek en oprecht

Het is belangrijk om tijdens een netwerkborrel authentiek en oprecht te zijn. Wees niet bang om jezelf te zijn en om je persoonlijkheid te laten zien. Mensen houden van authentieke mensen en zullen sneller geneigd zijn om een connectie met je te leggen als ze het gevoel hebben dat je oprecht bent.

Luister actief

Tijdens gesprekken is het belangrijk om actief te luisteren naar wat anderen te zeggen hebben. Dit betekent dat je oogcontact maakt, vragen stelt en oprecht geïnteresseerd bent in wat de ander te zeggen heeft. Door actief te luisteren, laat je zien dat je geïnteresseerd bent in de ander en dat je openstaat voor nieuwe connecties.

Volg op

Als je tijdens een netwerkborrel waardevolle connecties hebt gelegd, is het belangrijk om hierop te volgen. Dit kan door middel van een e-mail of telefoongesprek waarin je nogmaals bedankt voor de ontmoeting en vraagt naar verdere mogelijkheden om samen te werken. Door op te volgen laat je zien dat je serieus bent over het leggen van connecties en dat je geïnteresseerd bent in verdere samenwerking. Zo kun je jouw bedrijf verder laten groeien.

Een goede indruk maken tijdens een netwerkborrel is essentieel om waardevolle connecties te leggen en succesvol te zijn in het zakendoen. Zorg ervoor dat je gepast gekleed bent, actief deelneemt aan gesprekken, authentiek en oprecht bent, actief luistert en opvolgt na afloop van de netwerkborrel. Door deze tips in gedachten te houden, kun je een goede indruk maken tijdens een netwerkborrel en waar.

 

Lees ook eens: