Selecteer een pagina

Wie wel eens een bedrijfsuitje heeft georganiseerd, weet dat de organisator het soms hard te verduren krijgt. Het is erg lastig om iedereen tevreden te houden. ‘’Het was te avontuurlijk’’, ‘’Het was veel te koud’’. Het is en blijft een moeilijke opdracht, het organiseren van een geslaagd bedrijfsuitje. Daarom geven we in deze blog een aantal tips die ervoor zorgen dat jij een geslaagd bedrijfsuitje organiseert! 

 

  1. Een goede voorbereiding 

Organiseer je een bedrijfsuitje? Dan is het ontzettend belangrijk dat je je goed voorbereid. Denk eerst na over het uitje. Ga je bijvoorbeeld op excursie in de wildernis? Zorg dan dat je genoeg eten, drinken en een volle rugzak hebt. Wil je ook nog een vuurslag kopen? Doe dit dan ruim op tijd! Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk. Daarnaast maakt een goede voorbereiding het bedrijfsuitje ook nog eens een stuk leuker en minder stressvol. 

 

  1. Bepaal het doel van het bedrijfsuitje 

Wat is precies de reden voor het organiseren van het bedrijfsuitje? Alleen door dit in kaart te brengen weet je precies wat er van je verwacht wordt. Wil je de banden binnen je team versterken of bestaat het bedrijf al een x aantal jaar en wil je dit vieren? Er zijn ontzettend veel redenen om een bedrijfsuitje te organiseren. 

 

  1. Kies het juiste moment 

Is een activiteit voor jouw bedrijf een jaarlijks weerkerend activiteit of plan je doorheen het jaar meerdere momenten voor je werknemers? Het is in beide gevallen de kunst om een geschikt moment te prikken. Merk je bijvoorbeeld dat de sfeer altijd na een drukke periode begint te slabakken? Plan je bedrijfsuitje dan in na zo’n drukke periode om het enthousiasme opnieuw aan te wakkeren bij alle medewerkers. Vermijd vakantieperiodes wanneer je een datum kiest, zodat je werknemers hun vakantieplanningen niet hoeven te wijzigen! 

 

  1. Leg het niet voor aan je collega’s! 

Je leest het inderdaad goed. Leg het niet voor aan je collega’s! Als je een uitje mag organiseren, dan ben je niet voor niets gekozen. Het is tevens veel leuker als het uitje een verrassing is voor iedereen. 

 

  1. Maak een planning & draaiboek 

Of het nu gaat om een teambuilding activiteit of een nieuwsjaarsreceptie: een nauwgezette planning en bijhorend draaiboek zijn niet te missen. Een uitje met het team lijkt misschien vrijblijvend, maar er kan ook heel wat misgaan. Dus ook bij kleinere uitjes is het belangrijk om een overzicht te maken met alle afspraken en wie je kunt bereiken bij problemen.