Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/doubleyou/domains/doubleyoudigital.nl/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/doubleyou/domains/doubleyoudigital.nl/public_html/wp-content/plugins/fetch_url_links/fetch_url_links.php on line 237
Wat zijn de verschillen tussen een bedrijfsautoverzekering en een vrachtwagenverzekering?
Selecteer een pagina

Heb je een nieuwe bedrijfswagen gekocht en wil je daarom bestelautoverzekering afsluiten? Het kan zijn dat je twijfelt tussen een verzekering voor jouw bedrijfswagen of voor een vrachtwagen. Vooral bij de grotere wagens is het soms onduidelijk waar het onder valt. De verzekeringen die voor deze voertuigen te vinden zijn, verschillen op een aantal punten aanzienlijk. Voordat je het weet, ben je onvoldoende of te veel verzekerd. Mocht je dan in een ongeval terechtkomen, kan het grote problemen opleveren. Maar wat zijn dan de grootste verschillen tussen beide verzekeringsmogelijkheden? Onderstaande informatie zet het allemaal voor jou op een rij.

Zakelijk gebruik bij de bestelbus dekken

Een bestelautoverzekering is een verzekering die voornamelijk bedoeld is voor de bestelbusjes die je overal op de weg ziet. Deze busjes vervoeren voornamelijk de kleinere producten of een aantal meubelstukken. De verzekering is uitsluitend bedoeld voor de voertuigen die voor zakelijke doeleinden worden gebruikt, maar hoeven dus niet voortdurend op de weg te zitten. De verzekering dekt in de meeste gevallen de schade aan het voertuig, de aansprakelijkheid voor schade aan anderen of hun eigendommen en diefstal. Doordat de verzekering flexibel aan te passen is, groeit deze gewoon met jouw bedrijf mee. Jouw specifieke behoeften blijven te allen tijde centraal staan. Voordat je je nieuwe verzekering afsluit, moet je dus wel goed kijken of je voldoende gedekt bent of dat er zaken zijn waar je toch geen gebruik van maakt.

De vrachtwagenverzekering gaat een stap verder

De vrachtwagenverzekering Univé is net wat anders. Het is een verzekering die ontworpen is voor voertuigen die goederen in grote hoeveelheden vervoeren. De voertuigen zijn dus groter dan de bestelbusjes en kunnen een groot aantal vormen aannemen. Het grootste verschil bij de verzekering is dat deze niet alleen de schade aan het voertuig zelf dekt, maar ook de schade aan de lading die je vervoert. Jouw waardevolle spullen die je naar de klant moet brengen zijn dus al meeverzekerd vanaf het begin. Bij een bestelbusverzekering moet je deze in de aanvullende opties nog meeverzekeren. Ook ben je met deze verzekering gedekt tegen de aansprakelijkheidsclaims in het geval van een ongeval. Vanwege de grootte van het voertuig vereist een vrachtwagen vaak een hogere aansprakelijkheidsdekking dan een gewone bedrijfsauto.

Unieke behoeften maken het grote verschil

De grootste verschillen zitten hem in de mate waarin je gedekt bent tijdens een ongeluk. De verzekeringen voor een bestelauto zijn veelzijdig en zorgen voor een dekking in het geval van een ongeluk. De vrachtwagenverzekeringen zijn voornamelijk gericht op de unieke behoeften van de voertuigen voor groot vervoer. De verzekering is daarom ook veel complexer dan die van de bestelauto en andere bedrijfswagens. Het is daarom verstandig om zo goed mogelijk te kijken waar jouw voertuig onder valt en welke goederen je vervoert gedurende de dag. Alleen dan ben je voldoende gedekt en kan je eventueel aanvullende opties afsluiten voor nog meer gemakken. Je hebt een goede bescherming tegen de risico’s die je onderweg tegenkomt.