Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/doubleyou/domains/doubleyoudigital.nl/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/doubleyou/domains/doubleyoudigital.nl/public_html/wp-content/plugins/fetch_url_links/fetch_url_links.php on line 237
Waarom kiezen steeds meer ondernemers voor digitaal boekhouden? - Double You Digital
Selecteer een pagina

Menig ondernemer doet zijn boekhouding nog op papier. Geldt dit ook voor jou? Dan verzamel je wekelijks of maandelijks facturen, print je deze en stop je ze in een ordner. De map met daarin de boekhouding verdwijnt vervolgens in de archiefkast. Als je niet anders gewend bent, vind je dit waarschijnlijk een prettige manier om jouw administratie te doen. Toch zien we de laatste tijd dat steeds meer ondernemers kiezen voor digitaal boekhouden. Twijfel je of dit ook iets voor jou is? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij op een rijtje waarom steeds meer ondernemers kiezen voor digitaal boekhouden.

Levert tijdwinst op
Doe je jouw boekhouding nog handmatig? Dan ben je hier waarschijnlijk meer tijd aan kwijt dan je lief is. Je moet alle transacties en facturen dan namelijk handmatig invoeren in een programma als Excel. Vervolgens moet je ook alle facturen nog printen en deze in een map stoppen. Aangezien handmatig boekhouden tijdrovend is, kiezen steeds meer ondernemers voor digitaal boekhouden. Dit levert tijdwinst op, waardoor er meer tijd is om in de dagelijkse werkzaamheden van het bedrijf te investeren.

Meer flexibiliteit
Naast tijdwinst ben je ook een stuk flexibeler als je kiest voor digitaal boekhouden. Bij online boekhouden is dit zeker het geval. Waarom? Omdat je met online software niet langer afhankelijk bent van een vaste plek om jouw boekhouding te doen. Als je offline software gebruikt, kun je alleen boekhouden als je achter de computer zit waarop dit programma geïnstalleerd is. Hierdoor heb je alleen op de werkvloer inzicht in jouw boekhouding. Dit is met online boekhouden niet het geval. De gegevens worden namelijk niet lokaal, maar online opgeslagen. Dit zorgt voor meer flexibiliteit. Je kunt de boekhouding namelijk ook vanuit huis of vanaf jouw vakantieadres inzien. Bovendien heb je zelfs met een tablet of smartphone inzicht in jouw administratie als je kiest voor online boekhouden.  

Koppeling met zakelijke rekening mogelijk
Een derde reden waarom steeds meer ondernemers voor digitaal boekhouden kiezen, is omdat je jouw zakelijke rekening kunt koppelen met een online boekhoudprogramma. De transacties die je met deze rekening doet, worden direct overgenomen in het programma. Je hoeft ze hierdoor niet meer handmatig in te voeren. Wil je het jezelf nog een stuk makkelijker maken? Gebruik het programma dan ook om facturen te versturen. Het online boekhoudprogramma zoekt dan namelijk ook direct uit welke transactie bij welke factuur hoort. Als je hiervoor kiest, stelt het programma tevens direct de btw-aangifte voor jou op. Jij hoeft hem dan alleen nog maar te versturen.

Boekhouding gaat niet verloren
Eén van de nadelen van een papieren boekhouding is dat deze nogal gevoelig is voor bepaalde zaken. Zo kan het papierwerk bijvoorbeeld verloren gaan bij een brand. Ook waterschade of diefstal kan ervoor zorgen dat jouw boekhouding verloren gaat. Hier hoef je niet bang voor te zijn als je een online boekhoudprogramma gebruikt. Je bewaart jouw boekhouding dan namelijk digitaal. Grote voordeel hiervan is dat je alleen maar over een werkende internetverbinding hoeft te beschikken om toegang te krijgen tot jouw boekhouding. Als dit het geval is, kun je altijd en overal bij de boekhouding. Alles is immers online opgeslagen, waardoor jouw boekhouding niet verloren kan gaan.