Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/doubleyou/domains/doubleyoudigital.nl/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/doubleyou/domains/doubleyoudigital.nl/public_html/wp-content/plugins/fetch_url_links/fetch_url_links.php on line 237
Verborgen risico’s: elektrotechniek in het dagelijks leven - Double You Digital
Selecteer een pagina

Elektrotechniek vormt de kern van de moderne samenleving. Vele aspecten van ons dagelijks leven worden aangestuurd door elektrotechniek, van de wekker die ons ’s ochtends wakker maakt tot onze computer op het werk. Echter, achter deze onmisbare technologie schuilen mogelijk verborgen risico’s die niet over het hoofd gezien mogen worden.

Huishoudelijke apparaten met brandgevaar

Brand in een huishouden wordt veelal veroorzaakt door kortsluiting bij elektrische apparaten. Deze moeten namelijk voorzien worden van stroom, en worden daardoor altijd lichtelijk warm bij gebruik. Als deze warmte niet voldoende afgevoerd wordt, ontstaat het gevaar dat er kortsluiting kan ontstaan met brand als gevolg. Met name elektrische apparaten waarbij gebruiksrichtlijnen niet worden opgevolgd of zelfs niet worden gelezen, hebben een grote kans op brand. Apparaten die vaak als oorzaak worden gezien zijn een magnetron, oven, wasdroger, elektrische deken of een afzuigkap in de keuken. Belangrijk is dus om deze apparaten regelmatig te controleren of het apparaat nog veilig is.

Praktijkgerichte leerstof

De basiscursus elektrotechniek bestaat uit een praktijkgerichte leerstof voor de industrie. In een 3-daags programma leert een medewerker de basisbegrippen en -principes van elektrotechniek, eveneens als basis symbolen kennis. De medewerker legt hier een stevig fundament die toepasbaar is voor de rest van zijn leven. Ook het meten van spanning, stroom en weerstand komt tijdens de cursus aan bod. De medewerker zal na het volgen van deze cursus breed inzetbaar worden, doordat hij in staat is om elektrische installaties te onderhouden, testen, in gebruik te nemen en storingen te verhelpen.

Adequate opleider voor de industrie

https://cbtresultaatuitopleiden.nl geeft al meer dan 25 jaar trainingen en opleidingen binnen de industrie. Met het combineren van de theorie met een praktijkgerichte aanpak worden jouw medewerkers zorgvuldig opgeleid. Met een cursus basiskennis elektrotechniek leren medewerkers over elektrotechnische kennis die van belang is om veilig te kunnen werken wanneer zij in aanraking komen met elektrotechniek.