Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/doubleyou/domains/doubleyoudigital.nl/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/doubleyou/domains/doubleyoudigital.nl/public_html/wp-content/plugins/fetch_url_links/fetch_url_links.php on line 237
Tips voor als je SEO wil uitbesteden - Double You Digital
Selecteer een pagina

Of je nu een groot of klein bedrijf hebt, je kan niet altijd voor alles beroep doen op eigen knowhow en de juiste specialisten aanwerven. SEO, het verbeteren van de positie van jouw bedrijf in zoekmachines op internet, is één van die zaken die de meeste bedrijven liefst uitbesteden aan een extern en gespecialiseerd bureau. Maar hoe doe je dat nu op een goede manier, SEO uitbesteden?

Wij hebben bij mensen die zelf professioneel SEO-advies leveren navraag gedaan en kwamen zo terug met een aantal gouden tips voor als je erover denkt om een extern bedrijf de opdracht te geven jouw bedrijf een hoge ranking te bezorgen in Google, Bing en andere zoekmachines.

SEO komt voor de website

Als je nog geen website hebt of erover denkt in het kader van je SEO-campagne je website grondig te gaan redesignen bedenk dan het volgende: Het is veel gemakkelijker je website op te bouwen als je al weet wat je via SEO wil bereiken dan achteraf SEO-technieken op je website toe te passen. Laat dus je webdesigner van in het begin samenwerken met de SEO-specialisten die zo kunnen bijsturen waar nodig eerder dan dat je acheraf je hele website moet gaan herwerken.

Leestip: Wat is de gemiddelde SEO prijs per maand?

Ga op zoek naar een lokaal goed rankend SEO-bedrijf

Je wilt natuurlijk een SEO-bedrijf inhuren dat weet waar het mee bezig is. Dan mag je toch op z’n minst verwachten dat zo een bedrijf z’n eigen SEO goed op orde heeft? Als je dus gaat zoeken op Google probeer dan een SEO bedrijf uit je eigen land of regio te vinden dat hoog scoort in de resultaten. Vermits de concurrentie tussen SEO bedrijven groot is zou je bij een goed rankend SEO bedrijf uit eigen regio er zeker van moeten kunnen zijn dat ze hun job kennen.

Vraag goed welke technieken ze willen gebruiken

Een SEO-bedrijf dat nog steeds technieken als links in blog commentaren, het uitwisselen van links of links gebruiken in forum signatures toepast kan je beter links laten liggen. Dit zijn SEO-technieken die ten eerste niet goed werken en die ten tweede meer lijken op spam dan wat anders en je bedrijf en website een slechte naam zullen bezorgen. Het kan zelfs zijn dat als Google’s algoritmes dit soort spam opmerken je afgestraft wordt in hun zoekresultaten eerder dan dat je erin zal stijgen.

Uitgelicht: Wat kost zoekmachine marketing?

Zorg dat je de nodige feedback krijgt

Een SEO-bedrijf moet aan z’n klant duidelijk kunnen maken wat het allemaal doet om z’n doelen te bereiken. De resultaten van al dat werk kunnen immers gemakkelijk enige tijd op zich laten wachten en kunnen zelfs pas maanden na de betaling van alle facturen duidelijk worden. Veel SEO-bedrijven bieden geen ‘Tevreden of geld terug’ optie aan dus moet je er als bedrijf vanop aan kunnen dat ze het beloofde werk ook echt doen. Vraag daarom om uitgebreide rapporteringen met links, artikels, persberichten, YouTube video’s, Facebook-likes, infografieken…. Het gaat tenslotte om de communicatie van jouw bedrijf met de buitenwereld dus je wil wel weten wat er exact uit naam van je bedrijf op het internet verschijnt.