Selecteer een pagina

Iedereen begint met het runnen van een webshop met als doel om er een groot succes van te maken. Je wilt graag zoveel mogelijk klanten naar je website krijgen en het liefst van al dat al deze klant ook nog eens iets gaan kopen. Om een goedlopende webshop op te starten, heb je heel wat kennis nodig van marketing en SEO. De concurrentie in de onlinewereld is namelijk enorm hoog, nog hoger dan in de offlinewereld. Het is dus de bedoeling dat jij er met jouw webshop uitspringt en dus zo hoog mogelijk scoort in Google! Maar de vraag is: hoe doe je dat? We leggen het je uit, van zoekwoorden over productomschrijvingen tot linkbuilding uitbesteden!  

 

Goede zoekwoorden 

 

Een van de belangrijkste zaken bij het goed lopen van een webshop, zijn de zoekwoorden. Wanneer je een webshop gaat opstarten, is het heel belangrijk om te weten op welke zoekwoorden jij gevonden wilt worden. Dit zijn de woorden die mensen gaan ingeven in Google om hun resultaat te kunnen vinden. Het is aangeraden om zoekwoordenonderzoek te doen, om te weten met welke zoekwoorden jij je gewenste publiek kunt bereiken. 

 

Goede productomschrijvingen en paginatitels 

Uniek zijn en opvallen, zo overleef je als webshop in de onlinewereld. Dit wilt dus ook zeggen dat je zo uniek mogelijk moet proberen zijn in je productomschrijvingen en je paginatitels. Hoe unieker en overtuigender je omschrijvingen en je pagina’s zijn, des te leuker Google en de klanten het zullen vinden! 

 

Perfecte linkbuilding 

Perfecte linkbuilding is echt wel een van de keys om succes te boeken met jouw webshop! Zoekwoorden en productomschrijvingen dat klinkt logisch, maar wat is een goede linkbuilding strategie? Wel het is belangrijk dat jij op je webshop links plaatst die ervoor zorgen dat klanten op andere pagina’s op jouw webshop terechtkomen. Een link telt voor Google namelijk als een stem en hoe meer interne links je hebt, des te beter je zal scoren in Google. Dit geldt ook zo voor externe links. Plaats op jouw webshop links naar andere websites en laat andere webshops voor jou hetzelfde doen. Zo ben je aan externe linkbuilding aan het doen en dit is enorm goed om hoog te scoren in Google! Wanneer jou dit lukt, kan je zelfs overwegen om aan internationale, waarom niet Duitse linkbuilding te gaan doen! 

 

Linkbuilding uitbesteden 

Loopt de linkbuilding in eigen land als een trein? Dan kan je overwegen om aan Duitse linkbuilding te gaan doen! De Duitse markt is enorm groot en heeft jou dus heel wat te bieden! Maar lijkt Duitse linkbuilding jou toch net wat te veel van het goede? Dan kan je ook aan linkbuilding uitbesteden doen! Je kan een bedrijf inhuren om de linkbuilding voor de Duitse zoekmachines op punt te zetten. Op die manier scoor jij niet alleen goed in Nederlandse zoekmachines, maar ook nog eens internationaal!