Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/doubleyou/domains/doubleyoudigital.nl/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/doubleyou/domains/doubleyoudigital.nl/public_html/wp-content/plugins/fetch_url_links/fetch_url_links.php on line 237
Is jouw bedrijf wel goed verzekerd tegen problemen? - Double You Digital
Selecteer een pagina

Als ondernemer komt er veel op je af: je moet zorgen dat je een reputatie opbouwt, nieuwe klanten zien te werven en uiteraard moet je goed zijn in je vak. Het is daarom niet gek dat sommige ondernemers zaken over het hoofd zien. Dit zien we vaak wanneer het gaat over de juiste verzekeringen. Als ondernemer ben je verantwoordelijk voor alle risico’s die je loopt. Dit kan uiteenlopen van je inkomsten verliezen omdat je langdurig ziek bent tot kostenposten die ontstaan doordat je per ongeluk schade bij de klant veroorzaakt hebt. Over dat laatste willen we het in dit artikel graag met je hebben. Je kunt je namelijk goed verzekeren tegen dergelijke voorvallen. Wij laten je daarom zien hoe je je zaken goed regelt.

Begin met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Er kan tijdens het werk altijd iets misgaan, dat is vervelend maar niet meer dan menselijk. Wat het wel heel vervelend maakt, is dat je niet in staat bent om dergelijke problemen goed op te lossen. Stel bijvoorbeeld dat je als elektricien bij een klant aan het werk bent en op het moment dat je net je verlengsnoer hebt uitgerold, komt de klant binnen met een dure laptop in zijn handen en die struikelt over dit koord. Gevolg: de laptop is kapot en het is duidelijk dat je deze moet vergoeden. Heb je in deze situatie een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten, dan kun je gelijk contact opnemen met je verzekering om te horen hoe je dit geschil zo snel en zo goed mogelijk kunt oplossen. Met een verzekering voorkom je dat dit soort voorvallen uitgroeien tot langslepende problemen en bovendien voorkom je dat je met onverwachte kostenposten te maken krijgt. Dit kan gevolgen hebben voor je bedrijf en dat kan heel vervelend uitpakken. Zorg er daarom altijd voor dat je een verzekering afsluit.

Welke verzekering je nodig hebt, hangt af van je branche

Ieder beroep brengt andere risico’s met zich mee. Zo heeft een timmerman een grotere kans op ongelukjes op de werkvloer dan een tekstschrijver. Vandaar dat je je verzekering ook kunt afstemmen op de branche waarin je werkt. Wil je een aansprakelijkheidsverzekering Univé afsluiten, dan kun je op de site van deze verzekeraar zien welke polis voor jou de beste is. Vervolgens kun je nog kijken welke aanvullingen je kunt toevoegen. Met deze extra’s stem je je polis volledig af op jouw werk waardoor je dus extra goed gedekt bent. Zo kun je je bijvoorbeeld verzekeren tegen de uitloop van je werkzaamheden, of je kunt een extra polis afsluiten voor gehuurde en geleende spullen. Je ziet het: er is veel mogelijk, dus neem de opties altijd even door om te zien wat je wilt.

Met een verzekering kun je meer klanten binnenhalen

Tot slot willen we je nog een andere reden geven om een verzekering af te sluiten als ondernemer. Een verzekering is een goede manier om klanten te werven. Klanten willen namelijk geen risico’s nemen en met een verzekering laat je zien dat ze zich bij jou geen zorgen hoeven te maken. Jij neemt je verantwoordelijkheid en je kunt er zeker van zijn dat dat een goede indruk zal maken op mensen die met een specialist willen werken. Sluit daarom vandaag nog een polis af omdat dat je bedrijf enkel ten goede kan komen. Surf even naar de site van je verzekeraar om je zaakjes vandaag nog in orde te maken. Mocht je vragen hebben, dan kun je altijd even contact opnemen met een specialist.