Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/doubleyou/domains/doubleyoudigital.nl/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/doubleyou/domains/doubleyoudigital.nl/public_html/wp-content/plugins/fetch_url_links/fetch_url_links.php on line 237
Belangrijke verzekeringen voor zzp’ers - Double You Digital
Selecteer een pagina

Ondernemen als zelfstandige zonder personeel is niet zonder risico’s. Soms kan het goed uitpakken om een risico te nemen, maar bepaalde risico’s dek je het liefst gewoon af. Dat is waar zakelijke verzekeringen om de hoek komen kijken. Als je hier niet helemaal in thuis bent, dan is dit artikel iets voor jou. We stellen je voor aan drie zakelijke verzekeringen die goed van pas kunnen komen als je zzp’er bent. Lees dus snel verder!

Voorraadverzekering

Ben je zelfstandig ondernemer met een webshop? Dan is de voorraad misschien wel het belangrijkste bezit dat je bedrijf bezit. Zonder voorraad om te verkopen is het tenslotte moeilijk om omzet te draaien. Als je voorraad schade oploopt en daardoor (deels) onverkoopbaar raakt, dan kan dit dus grote financiële gevolgen hebben voor je bedrijf. En aangezien je als zzp’er financieel sterk afhankelijk bent van de resultaten van je bedrijf, kan schade aan je voorraad ook voor jou privé een flinke tegenvaller zijn.

Met een voorraadverzekering bescherm je je bedrijf en jezelf tegen de financiële gevolgen van zulke schade. Raakt je voorraad namelijk (deels) beschadigd door bijvoorbeeld water, dan kun je bij je verzekeraar aankloppen voor een vergoeding. Met die vergoeding kun je snel weer nieuwe voorraad inkopen en operationeel zijn.

Aansprakelijkheidsverzekering

Naast schade aan de spullen van jouw bedrijf kun je ook te maken krijgen met schade aan de spullen van anderen. Als jij hiervoor verantwoordelijk bent, dan kun je hiervoor aansprakelijk gesteld worden. In zo’n geval zul je waarschijnlijk de kosten van de schade moeten vergoeden aan de andere partij. Schade aan spullen kan natuurlijk best veel kosten, maar zeker de kosten van schade aan personen – letselschade – kan flink in de papieren lopen.

Met een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven, afgekort de avb verzekering, kun je je bedrijf hiertegen beschermen. Zorg je tijdens het werk voor schade aan iemand anders of aan zijn of haar spullen, dan kun je een beroep doen op deze verzekering. Valt de schade onder de dekking van je polis, dan kun je een vergoeding krijgen voor de schadeclaim en vaak ook voor bijkomende proceskosten.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Je denkt er waarschijnlijk liever niet over na, maar het kan je zomaar gebeuren dat je door ziekte of een ongeluk langere tijd niet kunt werken. Als ondernemer is dat heel ongunstig, omdat je niet bij de overheid terechtkunt voor een uitkering. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering hoef je je hier minder zorgen over te maken. Dankzij deze verzekering krijg je namelijk een uitkering van je verzekeraar uitgekeerd als je langere tijd (deels) niet kunt werken. De hoogte van deze uitkering is per persoon verschillend. Dit kun je namelijk zelf kiezen bij het afsluiten van een polis.