Selecteer een pagina

Een manier om je positie op de Google Ranking te verbeteren is met gebruikmaking van backlinks. Het verkrijgen van goede backlinks brengt de volgende directe en indirecte voordelen met zich mee voor het webdomein:

Verhoogd webverkeer, door een externe link te krijgen op een website met een groot aantal gebruikers of bezoekers, zal het verwijzingsverkeer en organisch verkeer van uw pagina toenemen.

Advertentiemethode om de website van andere online sites te laten zien. Bovendien zijn ze een vorm van constante reclame en kunnen ze gesegmenteerd verkeer aantrekken omdat het een website is met een bepaald thema.

Grotere reputatie en populariteit, wat leidt tot een toename van de merkzichtbaarheid in de markt. Het verbetert de positionering in bepaalde zoektermen.

Factoren voor linkbuilding strategie

Het belang van linkbuilding in SEO is direct gerelateerd aan het verbeteren van de autoriteit van het webdomein. Om ervoor te zorgen dat jouw website meer posities krijgt, moet je daarom rekening houden met bepaalde factoren die verband houden met de linkbuilding strategie.

Analyseer jouw linkprofiel: voordat je links begint te krijgen, is het essentieel om te weten waar je begint. Met tools zoals Moz weet je snel de Page Authority (PA) en de Domain Authority (DA). Anderen, zoals Ahrefs of Majestic SEO, meer gespecialiseerd, zullen je helpen erachter te komen of het linkprofiel dat je momenteel hebt optimaal is of moet worden verbeterd.

Domein autoriteit

Kijk naar wat de concurrentie doet: het is mogelijk een van de taken die je de meeste voordelen oplevert. Het detecteren van die concurrenten die een goede organische zichtbaarheid hebben en het selecteren van degenen wiens linkprofiel hen een goede autoriteit geeft, zal je veel aanwijzingen geven om te weten welke de belangrijkste websites of mappen zijn waarmee je contact moet opnemen om een ​​backlink te krijgen.

Maak een selectie van domeinen om kwaliteitslinks te krijgen: zonder twijfel is één van de belangrijkste punten bij het kiezen van linkbuilding om links te krijgen van websites met een goede domeinautoriteit en die onderwerpen behandelen die vergelijkbaar zijn met degene waarin jij geïnteresseerd bent voor jouw website. 

Naast het verkrijgen van gesponsorde links – en dus in de meeste gevallen betaald – van algemene of gespecialiseerde digitale media, zijn de volgende geweldige niches om kwaliteitslinks te krijgen directory’s -waaronder je ook gratis en betaalde kunt vinden.

Links toevoegen

Voeg links handmatig en geleidelijk toe. Vergeleken met het vorige bewind waarin black hat-technieken wijdverbreid waren,  zijn huidige linkbuilding strategieën gebaseerd op handmatige en progressieve linkbuilding. Hoewel er programma’s en tools zijn om links in bulk te krijgen, is het algoritme van Google volledig getraind om dit soort “frauduleuze” acties te detecteren die bestraft kunnen worden. Dus het beste advies dat je kan volgen, is om op natuurlijke wijze naar links te zoeken.