Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/doubleyou/domains/doubleyoudigital.nl/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/doubleyou/domains/doubleyoudigital.nl/public_html/wp-content/plugins/fetch_url_links/fetch_url_links.php on line 237
3 verzekeringen die je als zzp’er nodig hebt - Double You Digital
Selecteer een pagina

Heb jij jezelf als zzp’er ingeschreven bij de Kamer van Koophandel? Dan kun je ongetwijfeld niet wachten om voor je eigen klanten aan de slag te gaan. Logisch, maar het is niet verstandig om direct te beginnen. Voordat je van start gaat, raden wij je namelijk aan jezelf en je bedrijf goed te verzekeren. Omdat veel zelfstandigen zonder personeel niet weten hoe ze dit doen, hebben wij hier 3 verzekeringen op een rijtje gezet die je als zzp’er nodig hebt.


1. Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Je houdt er misschien geen rekening mee, maar als zzp’er kun je arbeidsongeschikt raken. Dit is bijvoorbeeld het geval als je niet meer kunt werken door een ongeval, zwangerschap, burn-out of ziekte. Aangezien jij de enige werknemer van het bedrijf bent, komt er geen geld binnen als je niet werkt. De meeste ondernemer kunnen wel enige tijd zonder inkomen, maar het moet niet te lang duren. Als je maanden niet kunt werken, wordt het namelijk lastig om je rekeningen te betalen.

Om ervoor te zorgen dat er ook geld binnenkomt als je arbeidsongeschikt bent, sluit je als zzp’er een arbeidsongeschiktheidsverzekering af. Je verzekeraar keert je dan geld uit als je arbeidsongeschikt bent. Dit moet uiteraard wel eerst vastgesteld worden voordat je daadwerkelijk een uitkering krijgt. De hoogte van de uitkering hangt af van de mate van arbeidsongeschiktheid en het verzekerde bedrag waar je bij het afsluiten van de AOV voor gekozen hebt.

2. Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB)

Net als een AOV geldt ook voor een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering dat je niet verplicht bent om hem af te sluiten. Toch verzekeren veel ondernemers zich wel voor aansprakelijkheid. Logisch, want je hoeft je in dat geval geen zorgen te maken als iemand je aansprakelijk stelt voor schade die je tijdens je werk hebt veroorzaakt. Je verzekeraar keert namelijk geld uit als je verzekerd bent voor bedrijfsaansprakelijkheid.

Omdat je als particulier waarschijnlijk een aansprakelijkheidsverzekering hebt, denk je misschien dat je deze verzekering voor je bedrijf niet meer af hoeft te sluiten. Dit is een misvatting, want een particuliere aansprakelijkheidsverzekering dekt namelijk geen schade die je tijdens je werk aanricht. Vandaar dat veel zzp’ers ook een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten nadat zij zich hebben ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

3. Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)

De gemiddelde zzp’er heeft geen kaas gegeten van verzekeringen. Geldt dit ook voor jou? Dan denk je misschien dat je goed verzekerd bent voor schade als je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluit. Helaas dekt deze verzekering niet alle schade. Zo ben je bijvoorbeeld niet verzekerd voor schade die het gevolg is van een beroepsfout, verkeerd advies of vergissing. Als je een beroep beoefent waarbij de kans op dergelijke fouten aanwezig is, is het verstandig om je AVB uit te breiden met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp. Deze aanvullende verzekering dekt namelijk ook (financiële) schade als gevolg van een beroepsfout.